Hei DØh …

Det måtte komme. Det var kun snakk om tid. Denne listen var uunngåelig og det visste dere like godt som meg.

Dette fenomenet forekommer ofte på film, i varierende dramatisk grad. Noen er grusomme og utenkelige, andre forventet og tilfredstillende. Noen ganger må du snu deg bort, andre ganger klarer du ikke slutte å stirre. Det kan få deg til å hyle instinktivt NEIII! Eller klappe fjollete i hendene og stemme i ”Jaaa skyt han, for faan!!” Ring a bell?

På tide å prøve å leve opp til konseptnavnet og få lov å presentere et utvalg ekle  dødsfall på film.

2

En liste som dette er alltid litt vanskelig å lage. Det er flere tusen om ikke millioner å velge mellom. La meg presisere at denne listen på ingen måte skryter av å være de ekleste dødsscenene noen gang -EVER, men det er rett og slett et knippe herlige  absurde saftige dødsscener som jeg har valgt ut til deres glede og avsky. Selv om jeg heeelt sikkert har «glemt» noen håper jeg dere vil bli inspirert, minnet på,  finne nye godbiter i sjangeren og kose dere med noen skikkelige ekle måter å dø på.

Tenk deg foreksempel ……

.. få snitta opp håndleddene og låra og bli trekt bortover i senene/blodårene som en marionette, før du blir pælma utafor et stup. Fra filmen Nightmare on Elm street 3: Dream warriors

url-11.29.40-PM


..Hoppe uviten og glad ned for å base i masse høy, men i lufta, uten å kunne stoppe spranget se en høygaffel stå gjemt med taggene opp. Forestill deg det lille  sekundet du rekker å tenke SHIIIT før du spiddes av din egen kroppsvekt i fart. Fra filmen The Other


..å dø av toxoplasmosis som følge av bæsjen til en søt kattunge. Tommy prøver å reparere forholdet med eksen ved å kjøpe en katt til henne. Hun vil ikke ha hverken katta eller han. Katten blir med Tommy hjem og pisser og driter ned hele leiligheten. Når han begynner å få kraftig hodepine og føle seg uvel døyver han det bare med mer heroin. Han dør til slutt i sitt eget spy. Fra filmen Trainspotting 

6

«The kitten was fine»

 


.. en stakkar må «ri» på et sylskarpt knivblad formet som en stor sklie. Et bein på hver side gjør at han kuttes i to fortere enn man kan si banansplit. Fra filmen The long ships

ships


..far i huset får hodet tråkka gjennom et trappegelender og blir kreativt nok halshugd av en komode. Fra filmen High tension

vlcsnap-5713859


..Nå er det den tiden av året igjen. Høstingen er i gang. Se å få sydd igjen øya og munn på han ubrukelige birollen der med en maisplante og heng han på tørk som et fugleskremsel på åkeren. Fra filmen Children of the corn 3 

Unknown


..En dame har ertet på seg en illsint morerisk snømann. Først får hun halsen surret inn med juletrelys, så masse knuste julekuler stappet inni kjeften og gjentatte ganger få trykket hodet ned i julekuleesken til de sprekker. Tilslutt blir hun hengt opp i juletreet etter halsen med julestjerna på hodet. Fra filmen Jack Frost

images-2

images-1


..bli oversvømt av kokende lut. Og for å gjøre det enda jævligere skjer det foran datteren din. Fra filmen Jeg er Dina

9c4681f2952217cf183a7262604646c6


..Jigsaw er misfornøyd med menneskeheten igjen, denne gangen på en tidligere morder. Han vil at morderen skal pulverisere hendene sine før en sylskarp massiv pendel når magen hans. Han får et minutt og yes, dere gjetta riktig. Han rakk det ikke..

Det vil si; Han rekker å pulverisere hendene sine, men også å bli «pendlet» i filler. Fra filmen  Saw 5

the_pendulum_trap

 


..bli ridd(type sex) og samtidig saget i støkker med motorsag, mens man observerer to stakkarer som tvinges til å onanere til hele greia. Fra filmen ABC s of death: Bokstaven L

tumblr_mhiv00WORG1r51sqvo1_500

 


..fore seg selv levende til løvene. Fra filmen The happening.

Unknown-1


..å bli fortært av sinte rødmaur fra innsiden og ut. Og rekke og registrere at du blir båret ned i selve redet for å bli festmiddag. Desverre uteblir noe av medlidenheten når han er en klassisk bad-guy. Han slo jo Harrison jo!- Bare spis! Fra filmen Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull

crystal7


..å bli sugd(ikke sex) fast i en slags propp på bunnen av et badebasseng og tømt for innvoller, mens du desperat prøver å si fra til vennene dine som bader og koser seg rett over hodet ditt. Fra filmen Final destination 4

Unknown-3


..Et av tidenes mest absurde selvmord er når gærningen i denne filmen (rett før politiet tar han)kaster seg mot en åpen saks med munnen først for faan?? Fra filmen The dead zone

sl7

hqdefault


.. å gape rundt en fortauskant og litt senere ha noen som hopper på hodet ditt.  Fra filmen American history x

images-3

 


..å bli dratt inn i en gigantisk klesrulle.(Bare King as..) Fra filmen The mangler.

laundry


..et sjokkerende og uventede dødsfall i en ellers så moralsk korrekt Amerikansk filmverden er når Nash (dama til helten) bli trekt i stykker av en bil og en trailer som kjører hver sin vei. Fra filmen Haikeren

the-hitcher-1986-


..her kommer selvfølgelig det uungåelige: Bli kvalt av noen andres bæsj fordi munnen din er sydd rundt en annens analåpning. Fra filmen The human Centipede 

human-centipede1


.. Den forfengelige premiebitchen Judy, som blir penetrert av en glovarm krølltang. Fra filmen Sleepaway camp.


..Harry har klådd på feil dame og hennes sjalu mann begraver han(det vil si, han må grave hullet selv mens han blir truet med pistol) opp til nakken i sand. Harry tvinges til å holde pusten lenger og lenger når tidevannet kommer. Det tar sabla lang tid og dø sånn, men han drukner tilslutt mens mannen sitter og ser alt hjemme på live opptak med en drink. Fra filmen Creepshow 

creepshow-tide-you-over

creepshow4


.. Bli hengt opp i stålkroker fra puppene og blø ihjæl sakte men sikkert er bare en av mange jævlige scener og dødsfall Fra nastyen Cannibal ferox

1398045653298


.. bli drept av en søt hvit flyvende kanin. Fra filmen Monty pyton and the holy grail

gore

Bolognese anyone?

 


.. å ha blitt injisert med et serum som får smerte til å bli nytelse og ende opp med å spise deg selv. Fra den fantastisk grafiske filmen Naked blood

images-4


..bli kvalt av vagina bobler fra helvete. Yup, det var det jeg skrev. Fra filmen Female ninjas, magic chronicles

images-5


..bli slått sakte men sikkert ihjæl med en teskje. Fra kortfilmen med langnavnet The horrible slow murderer with the extremely inefficient veapon

047d5f26b-1


..teste døden for så å bli gjenopplivet for å prøve å fortelle om den andre siden. Fra filmen Flatliners

flatliners

 


 

2

Hvilke dødsfall på film har satt sine arr i sjela di?