Det er deilig å være norsk….

 dansk_flagg_62667

…På dansk filmblogg

 

Innimellom ramler man over andre kule film blogger som burde få litt oppmerksomhet. Nemlig denne:

aHR0cCUzQSUyRiUyRjMuYnAuYmxvZ3Nwb3QuY29tJTJGLTdldnFfSGpyRHpVJTJGVS10T09YYWJsOEklMkZBQUFBQUFBQUhvVSUyRm1YcjF0S1c0WFVVJTJGczE2MDAlMkZTb3JlbnNlbl9FeHBsb2l0YXRpb25fQ2luZW1hX0xPR09fZmluYWxfMDFfQklHX1NUSUNLRVJfRk9SVU0uanBn

Sørenses Cinema

«Vær hilset ligesindede grindhouse-geeks, horror-buffs, gore-hounds og exploitation-aficionados!» 

Bloggen ble startet i 2010 og drives av 4 danske drenger som deler sin lidenskap til film og alt som hører med i det tema. Det hele foregår på dansk. Det gjør gjør det hele enda mer givende. På dette fantastiske språket får filmanmeldelsene en ny forfriskende klang. Sånn funker det ihvertfall på meg!

Bloggen har tema uker (denne uken har det foreksempel vært shark-week), anmeldelser, top lister, nyheter, men også gammel inspirasjon til ting du muligens har gått glipp av. Jeg vil dele denne bloggen, ikke bare fordi jeg har danske slekninger (som jeg ikke forstår et ord av hva sier) men fordi forfatterne av bloggen skriver på en sånn måte som jeg tror appelerer til fler enn meg. Folkelig og uten altfor mange akademiske meninger. Bare meninger. Jeg humrer, nikker og koser meg. Filmen står i sentrum! Som grunderen av bloggen sa selv:

«Æh ikke no sånn artzy fartzy freier- det gidder vi ikke«.

Inne på bloggen finner du også link til facebook siden deres. Her er det lett å bli revet med i diskusjoner om alt fra asiatisk gørr til nordiske troll. Og innimellom er det også bilder av lettkledde damer som plukker sopp..(!) Mitt morgenrituale er blitt å gå inn og se hva vi diskuterer i dag. Liker du drøftinger om film og har lyst til å dele meninger og inspirasjon anbefaler jeg å bli med i gruppen. Kanskje du har en gammel Chucky genser som ingen andre vet å sette pris på, enn nettopp oss andre filmnerd.

Trossalt må vi filmjunkies stå sammen, am I right?

 

31