En kjappis: Scream of fear (1961)

En ny kategori på plass som heter kjappis. Dette er raske, litt kortere, gjerne litt mer ugjennomtenkte anmeldelser, som sikkert inneholder litt skrivefeil. Målet er å få ut fler filmopplevelser og skrive mens inntrykket er helt ferskt.

MV5BMTYxNjQxNDEwNV5BMl5BanBnXkFtZTcwMTI0ODEyMQ@@._V1_SX214_

Litt om handlingen.

En dame havner i rullestol etter en ulykke og drar til faren og hjemstedet. Når hun ankommer er ikke faren der. Stemoren sier at han har reist bort noen dager, men flere bisarre hendelser tilsier at han fortsatt befinner seg på eindommen.

Hvis jeg bare hadde sett denne filmen på en plakat eller på et cover, hadde jeg ledd meg skakk i hjæl og tenk, yeah right. I et annet liv kanskje. Både illustrasjonen og tittelen er skikkelig teit og det bærer preg av generell dårlighet og b-faktor.

Det er en glede og si at det ikke stemmer.

Dette er faktisk en ganske uhyggelig og spennende film.

Jaada, det er nittenseksti og bildet er svart hvitt. Demp for guds skyld volumet når noen skriker ellers sprenger du høytalerer. Dialogen er ofte like teatralsk, som en norsk dramafilm, men alt dette hører jo med i oldies-pakka. En ting jeg har sansen for i disse filmene, er tålmodigheten i scenene og dialogene. Jeg liker også at skuespillerne må skape mye av spenningen selv, uten effekter. Ja, det går faktisk helt fint. Den klarer til og med å servere oss en liten twist mot slutten.

I denne filmen lurer man litt på alle karakterene. Samtlige virker mistenkelige og samtidig mistenksomme. Zooming på øyne og nervøs veksling av blikk. Brå skift i samtaler, merkelig oppførsel og ikke minst underlige hendelser.

TASTE1

Scenene når hun ser, eller ihvertfall tror hun ser faren er virkelig skremmende og uten tvil filmens ekleste element. Her får filmen mye gratis av hans karakteristiske utseende : Hvitt smalt rynketet ansikt og store tjukke svarte øyenbryn, vidåpne øyne. Svart hvitt effekten gjør også sitt når dette ansiktet blir skyggelagt.

screamofear1

skjønner du ell??

Jeg er positivt overrasket over denne thriller/suspense godbiten fra seksti tallet. Den går av en eller annen merkelig grunn også under navnet Taste of fear og derfor sleit jeg litt med å finne den, men vet du hva? Hele tiden lå den på you-tube.

taste-of-fear

Ps. Ikke la deg lure av at begynnelsen på filmen er på tysk (eller no), resten fortsetter i engelsk.

Tentakler for EKKELhet: 4/8

4