Sinister (2012)

Bortsett fra en meeeget lovende (dog litt misvisende) skikkelig ekkel åpning, sklir Sinister desverre ut i den «gode», gamle Amerikanske oppskriften.

Jeg trenger ikke å skvette hvert 5 minutt for å ha glede av en grøsser, spesielt ikke når dama bak meg sparker HARDT i stolen hver gang. Misforstå meg rett, en skikkelig støkk i en skrekkfilm kan være et kick, men her er det bare billige triks og gamle, støvete virkemidler.

Litt om handlingen.

En uthvilt Ethan Hawke spiller en familiefar, som kjøper et hus hvor en hel familie ble drept. Dette skal være stoff til hans nye bok.

Jeg holder fast på at åpningsscenen i seg selv, er verdt nesten hele kinobilletten, fordi den er skikkelig guffen. Jeg får den gode, kriblende følelsen, som jeg fikk en gang i tiden, første gang jeg så Blair witch eller The broken, men akk jeg gleda meg litt for tidlig. Det tar ikke lang tid før vi er i gang : Skummel busemann med sminke, som vises på noen gamle filmruller, lyder på natta og ingen andre enn hovedpersonen våkner, selv ikke når han detter igjennom gulvet . «Hallo, er det noen der oppe på det mørke, støvete, ekle loftet mitt midt på natta, når strømmen har gått?»  Litt nøsting i en mordsak hvor sammenhengen plutselig er tydelig for hovedpersonen, hjelp fra en proffessor i demoniske symboler eller no sånn, og ikke glem å putte inn skumle barn, HERREJESUS, det er ikke horror uten skumle barn!!!!

Sinister byr jevnt over ikke på noe nytt. Ingen overraskelser, ikkeno kjøtt. Det du faktisk, hvis du skal skille deg ut i den mengden av horror med halv-avdanka kjendiser, som blir spydd ut. Det såkalte plottet er bare teit. Det føles som å få servert en kald ihjælstekt biff…Det knaser i kjeven av krydder, men det smaker ingenting!

Hvorfor, HVORFOR klarer de ikke å holde igjen? Hvorfor så hastverk med å komme til de «værste» scenene. Hvorfor dra inn så mange forskjellige elementer?  Hvorfor prøve å bole historien, når den er ekkel nok i all sin enkelhet? Hvorfor gidder ingen å stoppe denne produksjonen og si, «Gutta. dette har da blitt gjort før, skal vi prøve noe nytt?»  Dette kunne jo blitt….Åh gud, så lei jeg er av å si de samme tingene, men hva annet kan jeg gjøre? Det kunne blitt så bra, dette KUNNE blitt årets grøsser!!! Men, NEIDA, søl det vekk, gi faan, knekk brodden, drit i logikken, føkk historien, sjekk loftet, tråkk på katta, la unga male symbolske bilder på veggen, som det helt tydelig IKKE ER ET BARN SOM HAR TEGNET, kutt strømmen, sett lyn og tordnemaskinen på max og la en skikkelig punchbolle av en replikk, helst fra en bleik unge, smelle samtidig.

Er ikke sint, bare veldig ….veldig..

Tentakler for EKKELhet 4/ 8 (mest grunnet åpningscenen)