Hjem kjære hjem, jeg setter døra på klem..

Fru Ekkel har flyttet og fått et nytt hjem. Mange, mange ekle filmer har måttet vente, da jeg har vært husløs i noen uker og det ikke alltid har vært rom for min daglige dose ekkelhet. Mamma + svigers åpnet dørene og middag på bordet hver dag er skikkelig luxus, men «all Skavlan  and no play, makes me a dull girl». Jeg ble bevisst på hvilken horror det kan være å ikke ha noe sted å bo – å gjøre sine ting!  Min type» filmer i stua til svigers var ikke så lett…eller passende for den saks skyld. Blod, gørr og psykologiske prøvelser måtte vike for gullrekka og dagserevyen (som jo egentlig er eklere enn alle filmene jeg ser tilsammen)

Anyway, Nåh, er jeg på plass i ny kåk og det klør i fingra. Elleve etasjer over bakken og med akers elva til nærmeste nabo er Fru ekkel på plass og filmene står i kø og DIRRER for å bli sett!!

Aldri så galt at det ikke er godt for noe. I dette tilfellet ble det inspirasjon til en liste over ekle filmer som handler om det å flytte, komme hjem, ikke føle seg helt hjemme, eller bare det å prøve å finne veien hjem.

…Og for å holde dere litt varme til min neste anm som er rett rundt hjørnet.

1. The abandoned

 

En adoptert dame drar til sin hjemby. Hun må fronte den ukjente biologiske familien, huset hun aldri har bodd i og de rare tingene som skjer der.

2. Halloween

Morderen Michael rømmer fra sinnsykhuset og hjem til Haddonfield der søsteren bor.

3. Psycho 2

En av de virkelig gode horror oppfølgerene. Spennende, atmosfærisk historie med respekt for orginalen og pirringen om en fortsettelse. Stakkars Norman kommer hjem etter mange år på sinnsykhus, for å prøve å leve et vanlig liv. Det kan han visst bare glemme…

4. Lake mungo

Datteren drukner og dør, men bilder filmer og opplevelser tilsier at hun er kommet hjem igjen.

5. Salems lot

Basert på S. Kings bok med samme navn og Tobe Hooper dirigerer. En ung mann kommer hjem til sin barndomsby og merker at et hus preger alle inbyggerne, nemelig Marsten huset.

6. Mum and dad


En jente blir kidnappet og tvunget til å bo sammen med en ukjent familie og hun blir truet til å kalle paret i huset for mamma og pappa.

7.Dark wather

Mor og datter flytter inn i en ny leilighet. Vann begynner å dryppe fra taket, selv om leiligheten over tilsynelatende er tom.

8. Deathdream.

Sønnen dør i militæret, men likevel står han plutselig på døra hjemme.

9. Amytiville horror

Familie flytter inn i drømmehuset men , Jaaaa, du gjetta det: Hjemmekosen forstyrres av fluer og dritt og gubben i huset vil bare hogge ved med vilt blikk.

10. Mørkets øy

Etter at mannen er utro, hiver Julie dart på kartet og flytter ut på en øy for å jobbe som lærer. Det blir etterhvert klart at noe er veldig galt med øyas innbyggere og ikke minst noen av holdningene. (Jeg hadde faktisk en statistrolle i denne)

11. Jacobs ladder

En sørgende vietnam veteran returnerer hjem etter tjeneste, men han plages av grusomme hallusinasjoner og skremmende opplevelser.

12. Burnt offerings

En familie på tre flytter inn i et gotisk stort hus. Det må man jo ikke finne på å gjøre… Jeg vet ikke hva som er skumlest i denne filmen, Bette Davis eyes (Ja hun er med) eller likbilsjåføren.

13. The beyond

Ekke så fett å flytte inn i et gammelt hus, som står på en av portene til selveste hælvete..

14. The stepfather

En forstyrret mann prøver å finne den perfekt familien og det perfekte hjem. Han bare «glemmer» å nevne at han drepte den forrige familien som ikke fulgte hans «regler»

15. Straw dogs

Et par flytter inn i et hus på landet, men kommer i klammeri med lokalbefolkningen. Etter at de voldtar kona og prøver å bryte seg inn i huset bestemmer mannen seg for å forsvare seg, kona og hjemmet sitt.

16. Lets scare jessica to death

En dame flytter inn i et hjemsøkt hus, etter å ha vært en stund på institusjon. Når hun opplever bisarre ting i huset, er hun redd for at hun mister forstanden igjen.

17. Hjem kjære hjem

Grusom, ond komedie med Reese Winterspoon.

18. The babysitter 1980

Johanna er den perfekte barnevakten, helt til hun begynner å føle seg litt vel hjemme. Hun tar over styringen i huset og begynner å manipulere familien opp mot hverandre.

19. The stepford wives

En familie flytter til den rolige, lille byen Stepford i Conneticut, men damene i byen oppfører seg mildt sagt merkelig. Etterhvert forstår nyinnflyttende Johanna at byen skjuler en forferdelig og bisarr hemmelighet.

Flere filmer filmer om flytting, hus og barndomshjem:

Boogeyman, The Tenant, Rosemarys baby, Hånden som rører vuggen, Pacific heights, Babycall, I seng med fiende, Halloween 2,4 og 5, Besøkarna, Dead silence, Dolores Claibourne, Skjult, House by the cemetery, Psycho 3, The haunting of Julia aka Full circle, The sentinel, The changeling, 4th floor, The shining, Pet semetary, Nightmare on Elm street 2, osv..

Digg og stemningsfull musikk fra psycho 2 – Jerry Goldsmith.