Ekle musikkvideoer.

 

Husker dere da MTV var en kul musikkvideo-kanal?  Dette er før Spotifyens og Youtubens dager. Den gangen måtte man faktisk vente på å få se/høre den videoen/musikken man ønsket seg. I hvert fall jeg som er oppvokst uten pc i huset. Noen ganger kunne jeg ha kanalen stående på et helt døgn, uten å få høre ønskesangen. Når den endelig kom, kan du banne på at jeg satt på do og ikke fikk trykka på rec knappen på VHS spilleren før langt uti sangen.

Selv om det muligens høres litt døvt ut, var det noe spesielt med hele greia. En del av meg savner det. Forventnigene, spenningen og hvor utrolig kult det var når sangen faktisk kom og var bedre enn du huska! Musikken ble viktigere, en større opplevelse, jeg tok meg bedre tid til å lytte og sette pris på. Digge.

Ikke for å høres ut som en gammal kjiping, men er det fler enn meg som tar seg selv i å sitte å skippe sang etter sang og aldri bli fornøyd?  Jeg har ikke tålmodighet lenger. Valget har rett og slett blitt for stort, for bredt.

Uansett, la oss pelle oss tilbake til konseptet, nemlig ekkelhet. Denne gangen har jeg funnet fram noen ekle musikkvideoer fra denne MTV tiden + noen nyere.

The Cure – Lullaby (1989)

Første gang jeg (8 år) så denne, var på et opptak søsteren min hadde gjort. Jeg var kjempefascinert og skremt. Jeg turte egentlig ikke se den flere ganger, men synes sangen var så fin at jeg ikke klarte holde meg unna.

Soundgarden- Black hole sun (1994)

Okeey, ikke sikkert alle synes det siste bildet er så ille, men jeg var ikke mer enn 12 år og tenkte ikke sånn! (griser) Jeg synes bare det var ekkelt!

Tom Petty and the heartbreakers- Don’t come around here no more (1985)

Dere kan jo tenke dere sjæl hvor gøy det er, når noen føkker opp barneboka mi på den måten.

( I senere tid, ser jeg at barneboka muligens er værre)

Eurythmics – I love to listen to Beethoven (1987)

Ikke spør meg hvorfor, men jeg var livredd Annie Lennox når jeg var yngre, i hver eneste video!

Radiohead- No suprises (2006)

Jeg har en greie med folk som ikke får puste. Jeg får helt angst hvis noen hoster lenge på bussen til og med, så når Thom Yorke bestemte seg for å lage en hel musikkvideo med hodet under vann, frika jeg selvfølgelig ut.

Bjørk – Human behavior (1993)

Det er et eller annet med det døde blikket til den bamsen, og den litt målbevisste jeg-kommer- til- å-ta-deg-igjen-og-klemme-deg-i-hjæl hvis-du-ikke-er-snill-gåstilen hans. Dødsbra låt, ekkel bjørn.

Marilyn Manson – Beautiful people (1996)

Jeg …. trenger vel ikke å si så mye.

Susanne Vega- Luca (1987) 

Denne sangen/videoen ekla meg skikkelig ut når jeg var mindre.  Jeg skjønte ikke hva det handla om, men jeg visste det ikke var bra. Hvem er Luca? Er det en jente, er det en bikkje? Hvor er Luca? Den underliggende, illevarslende tonen i sangen, som ikke samsvarer med vokalistens smil, plager meg den dag i dag!

Aphex Twin – Come to daddy (1997)

Fyy f…!!!! Jeg kunne sikkert hatt en liste kun med Aphex videoer, men her vil jeg dra fram et av hans mest minnerverdige øyeblikk. «Den tynne Skrikemannen» Fytti hælvete for et påfunn.

Soul asylum – Runaway train (1993)

Husker dere denne? Videoen med masse bilder av barn som har forsvunnet opp gjennom årene. Gjorde sterkt inntrykk på meg. Jeg glemmer ALDRI når moren løper etter babyen sin som er blitt kidnappet. Rykker litt i tårekanalen den dag i dag.

Metallica- One (1988) 

Videoen viser ikke mye, men hjernen gjør jobben for meg. Utrolig ekkel stemning og ikke minst en historisk låt.

Antwoord – Freeky (2012)

Vi rykker fremover i tid. Et friskt pust fra Sør Afrika, som leverer en skikkelig spenstig, ekkel godbit. Sangen er so-so for min del, men denne videoen er verdt å sjekke ut

Jeg vil gjerne høre om deres ekleste musikkvideoopplevelser!

Helt til slutt vil jeg dele en ekkel video av Chris Cunningham og Aphex Twin. Gratulerer, dere vant denne runden med Rubber Johnny.