The Taint (2010)

Som tipseren av denne filmen sa, er dette en skikkelig WTF film! Hver gang jeg tror jeg har sett det meste, kommer det en slik kremkake av en sykis og vipper meg av pinnen.

Litt om handlingen. (Selv om det ikke er så lett)

Vannet er blitt forgiftet (tainted) og alle mennene som drikker av det forvandles til morderiske, sædsprutende gærninger. Det kan virke som om de bare har et mål; å knuse hodene til damene med stein.

Filmen åpner med at du stirrer to pupper i hvitøye og dette er vel grunn nok i seg selv til å gi den en sjanse (gutta?)  Så blir du kasta rett inn i filmhistoriens slappeste klappjakt, der hovedpersonen, Phil (Drew Bolduc)  blir forfulgt av noe som ligner på nissen i onepiece med sigd. Ikke nok med det, han har et hull i den røde onepiecen, som han bæsjer ut av mens han løper. Bæsjen ser urovekkende realistisk ut , hvis det går ann å henge seg oppi noe så dumt. Jeg ville slått det helt fra meg, hadde det ikke vært for at disse gutta har med endel andre scener som de ikke gidder å fake, men rett og slett gjør på ordentlig.

Eksempler? Jada, hovedpersonen spyr på ordentlig,(det kan ikke være mulig at det er fake??) fantastisk ekkelt. Og når de skal sette en sprøyte i en balle, er jeg nesten 100 prosent sikker på at det er ekte baller vi ser.  Hvorfor ikke? sparer tid og penger!

Det dårlige skuespillet treffer deg som en kule og det å si at dette er en b -produksjon er vel egentlig å fornærme hele b sjangeren. Når det er sagt, synes jeg noen av spesialeffektene ser kule og tilogmed forseggjort ut. Ihvertfall ganske morsomme.

Resten er så latterlig forvirrende at du gir opp allerede ti minutter inn i filmen. Det er en utfordring å følge historien, mildt sagt. På en annen side er det er nettopp det som gjør at jeg vil følge med videre, dens gjennomgående usakelighet. Hvor langt skal de dra det? Hvor sykt kan det bli?  Vil jeg få en a-ha opplevelse til slutt?

Ok, hvor var vi?  En bæsjende kar i onepiece med en avkuttet penis i hånda, en hovedperson med verdens dølleste sveis, som absolutt skal røyke og skifte solbriller når noen skal drepe han, utallige peniser som ustoppelig skyter ut hvit guffe og generellt mange knuste damehoder og kropper. Henger du med? …Ikke jeg heller.

Filmen har noen temaskifter som er totalt forvirrende og dermed også komiske. Plutselig er vi midt i et far-sønn-oppgjør som ikke har noe med saken og gjøre, en lang scene  om en treningsfreak med altfor kort shorts og litt senere scater Phil avgårde til skolen og skulker gym??? Hopper vi fram eller tilbake i tid? Jeg skjønner ikke bæra. Oh well, jeg får med meg bruddstykker av moralen tror jeg.  Skal vi se;  Verden er et drittsted, drikk vin, ikke vann, ta et oppgjør med faren din før du dreper dama, finn opp et middel som gjør alle peniser store så dameme vil suge og ingen trenger å ha komplekser lenger, men ikke la det komme ut i drikkevannet for da vil alle menn bli gale sprutende mordere, som vil knuse damenes hode med stein. Alle vet jo det.

Det jeg tror filmen muligens taper litt på, er at den spyr (bokstavelig talt) ut alle de drøyeste scenene de første 10 minuttene og det gjør at filmen føles å dabbe litt av på midten, før den tar seg opp igjen på slutten. Kunne kanskje jobbet mer med oppbygningen?

Hovedpersonene gjør nesten alt selv i denne filmen, fra temamusikken til casting, redigering, flere roller, makeup og manus. Det er ikke tvil om at disse gutta har gjort max ut av de midlene de har, men klippingen er håpløs, musikken overdøver samtalene og slutter så brått at du skvetter hver gang. Noen fiffige kameravinkler viser at det ligger et potensiale her. Absolutt.  Det bare er så utrolig mye rart som tyter fram gjør at filmen er umulig å ta seriøst.  (Dette er nok også meningen..)

Noen har nok ledd seg skakk i hjæl under denne inspillingen og jeg ser hovedpersonen rett og slett ikke klarer å holde seg noen ganger. Det skjønner jeg godt!  Jeg må understreke at selv om dette er morsomt, er det langt unna Hangover humor. Dette er rett og slett langt unna alt.

Ekle scener?

You got it coming; En dame dreper kjæresten sin og graver ut hjernen hans som hun sørger over en stund, før hun kaster den i søpla.

En vitenskapsmann/lege  får ansiktet revet av og løper brølende rundt gatelangs med ansiktet i hånda, før han bestemmer seg for å teipe det på. (Leatherface, take a walk..)

Filmens drøyeste er når hovedpersonens ex-kjæreste er blitt  gravid, men ønsker en abort. Hun spør om Phil har noen kleshengere av stål. Jeg sier ikke mer. Jeg vil ikke!!

Noen utradisjonelle filmreplikker vil jeg også dele; Thats right, Im the cockblocker, im the best cockblokcer i know! Your cocks have been blocked!  Eller hva med; Whene the enemy monsters invade our country and rape our dead corpses, will your cock be big enogh? eller bare enkelt og greit, Fucking gay pen!

Filmen topper seg på slutten når hovedpersonen tørker blod og sæd på det amerikanske flagget etter å ha skutt i stykker et dusin peniser. Litt senere bruker han flagget som kappe, mens han skater gjennom gatene som er fylt med morderiske, halverigerte menn.

Hvis du synes denne anmeldelsen er rotete, komisk og generellt fjern så passer det kjempefint. Det er filmen også!

Vil du ha deg en god latter, se noe ganske annet enn Amerikansk ungdomssplatt og ikke lot deg skremme av denne anmeldelsen, Go!

Tentakler for EKKEhet   6 /8