The human centipede 2 (full sequence) (2011)

 

The Human centipede (first sequence) , altså den første centipede filmen, var 2009 store snakkis. Ryktene om en film som skulle vise et menneskelig tusenben (som filmens tittel betyr) gikk ut til alle horrorfans. Jeg fikk bestilt meg filmen og noen dager senere var jeg benket ned for å endelig få sett dette konseptet i action.

Den var EKKEL nok, men jeg hadde forventet verre. Selvfølgelig satt jeg og gapte et par ganger når filmen nådde sine høydepunkter, men jeg følte det kunne vært enda drøyere. Det er nettopp her The human centipede 2 kommer inn.

Først tenkte jeg, Javel… Det er vel litt mer blod, bæsj, gørr og litt dummere damer da? Sikkert bare noe møl uten historie.

Jeg tok så ettertrykkelig feil. Denne filmen er en av årets største overraskelser for min del, innen sjangeren. Applaus til reggisør, Tom Six for å følge opp med en så original twist og historie. Egentlig helt utrolig at dette er samme mannen som lagde eneren!

Hele filmen er filmet i svart hvitt, noe som gir den et mer voksent preg og ikke så hollywood som eneren. Det er nok også gjort for å skåne publikum for de værste scenene og tro meg vi trenger det!  Kun ett sted i filmen er det farge og det er utrolig virkningsfullt.

Litt om filmens handling, 

Martin (Laurence R. Harvey) er en mildt sagt forstyrret mann som jobber som nattevakt i et parkeringshus. Han bor hjemme hos sin mor og har et akvarium med tusenbein i stua.

Det er virkelig en historisk casting, denne Martin, hans vesen er virkelig noe av det EKLEste jeg har sett på film EVER!

Martin har en stor lidenskap som han dyrker,  han elsker filmen,»The Human centipede» (first sequence). Ja, det stemmer! Her er den geniale twisten mellom filmene. Martin sitter og ser denne filmen om og om igjen og beundrer den gale kirurgen , Dr Heiter, fra eneren. Han startet trenden med å sy sammen mennesker munn mot rumpehull og dermed lage et felles fordøyelsessystem og vips et menneskelig tusenben!

 

Martin vil også lage et tusenbein. Og hvor er det bedre å slå ned og samle mennesker til prosjektet enn i et parkeringshus på natta?

Man kan ikke annet enn å beundre hans pågangsmot og kreativitet. Han prøver virkelig sitt ytterste for å få fullført hva Dr Heiter startet.  Det er bare noen små detaljer som kommer i veien, Martin er ikke kirurg, han er en stein hakke gæærn fyr,som har en gal filmfigur som største forbilde.

På hjemmebane er det også problemer. Hans iskalde mor som klandrer martin for at faren sitter i fengsel, truer med å ødelegge utklippsboken hans med Centipede bilder. Psykologen hans som kommer en gang i uka for samtale med han, har noen mildt sagt forstyrrende hensikter. Som om ikke det var nok kommer naboen ned i tide og utide og truer han og moren på livet. På toppen av alt spiller han høy tecno musikk døgnet rundt.

Det er klart det er godt for Martin og være sjef ihvertfall et sted, og det er i et gammelt avstengt lagerlokalet hvor han bygger tusenbenet sitt av tolv mennesker. Menn og damer , alle kan bli med. Det er til og med en høygravid kvinne som får delta.

Laurence,  som spiller Martin, gjør en fantastisk ekkel rollefigur og det faktum at han ikke sier et eneste ord igjennom hele filmen og fortsatt klarer å formidle så mange følelser er facinerende. Dette er hans første hovedrolle i en film. Ikke værst Lærri!

Filmen har noen av de drøyeste grafiske scenene jeg har sett i mitt filmliv og du priser herren for at det hele skjer i svart hvitt. Denne filmen klarer virkelig og sjokkere og forstyrre meg. Den første Centipede filmen ser ut som en picnic i bakkebygrenda i forhold.

 

Jeg liker også at de har lagt til en sidehistorie, om hvorfor Martin har blitt klin kokos. Denne gutten har ikke hatt det greit. Det er også små hint om misbruk i barndommen. (faren i fengsel)..?

Du kan fint se toeren uten å ha sett eneren, men jeg vil anbefale å se begge for totalopplevelsen og få med deg kontrasten i filmene.

Dette er en veldig, veldig voldelig film og definitivt ikke for alle. Mange vil nok føle seg uvel flere steder i filmen. Det kan også skyldes den indre volden og kampen Martin har i seg selv. Det kjenner ihvertfall jeg på.

En gledelig og grusom opplevelse. Her har de ihvertfall gjort max ut av konseptet og det eneren sensurerte, tar toeren frem i lyset og gnir inn i trynet på deg.

Tentakler for EKKELhet 8 / 8