Final destination 5 (2011)

Husker du de ungdommene som lurte døden, men så kom døden etter dem og ville ta hevn? I går så jeg nr 5  i serien av de populære filmene, Final Destination. Jøss tia flyr i godt lag, er vi på 5 allerede?

Nuvel, må inrømme at jeg ikke har fått med meg 3 og 4 men de er sikker veldig viktige for handlingen (fniis) så jeg skal prøve å få sett de også etterhvert.

Satt meg ned, leide filmen fra Voddler (leie på nett) og uten så mye som en liten forhåpning kjørte jeg i gang.

Litt om handlingen.

Noen undommer kommer seg av en bro rett før den kollapser. Det er takket være en medelvev, som har hatt en forutanelse om at det kom til å skje. De rekker så vidt og glede seg over å være i livet, før det begynner å skje grusomme ting. Døden har ikke tenkt å la dem slippe unna så lett.

Spesialeffektene i denne filmen veksler mellom å være latterlige og skikkelig kule. Scenen der broen kollapser er nesten på høyde med 2012 (nesten) Uansett åpningscenen er en fryd. Bare husk på å følg godt med. Jeg prøvde å spise middag samtidig, og gikk glipp av minst tre dødsfall, av uvanlig karakter hver gang jeg tok en potetbit. Som vanlig i F.D filmene er det ikke spart på blod, gørr, folk som brekker i nitti grader, kropper som blir knust, sliza, pulverisert, svidd, igjennomhullet, hengt på krok, hengt i sytråd, pluss en laser oprasjon som går til h… you name it. Disse filmene har prøvd det meste.

Du vet det ikke er håp, når han ene karen i filmen dør en grusom død på et massasjestudio!!

Karakterene består som vanlig av blankpolert, amerikansk ungdom som flyr rundt som forskremt høns, men vet du hva, det gjør ingenting. Sånn skal det være. Jeg synes filmen leverer det det skal. Bortsett fra en meningsløs konklusjon(som vi ikke hadde trengt rett før slutten) er dette god underholdning for skrekkfans! Jeg likte også twisten på slutten godt. Det viser at filmen har humor og det er nok viktig, for det er det mye av konseptet fortsatt lever på!

Tentakler for EKKELhet  5 / 8 (pga gørrefaktoren)

Husker dere forresten Candyman (1992)? Gjør dere klar til et gjensyn med selveste. Heller ikke denne gangen spilller han (Tony Todd) en spesielt vennlig type.

Candyman er en klassiker fra nittitallet. Hvis du sa navnet hans 5 ganger i speilet, kom han for å ta deg!


«Jeg haaater lavkarbodietten! »